i'm a price tags,,

Sunday, December 19, 2010

boLa sEpak a.k.a soCCer a.k.a 축구 a.k.a Fußball

salam.
ha. mesti pelik kan kenape tiba2 je aku nak bercerita pasal permainan bertaraf dunia aka international sport ni. ?
yela , fifa world cup pun da habis. ni baru nak cerita pasal bola pula .
hey , bola ini tak akan habis la sampai bila2. *yakin je . nanti akan habis juga bila da sampai seru*
haha


aku ni dulu tak sangat minat bola . tak sangat? memang tak pon . haha . 
mana tak nya , game soccer ni hanya diconquer oleh kaum adam . bukan lah kata kaum hawa tak pandai main
tapi kami main dalam kuantiti yg ciput. sikit la tu. tak ramai kot yang boleh main bola. jujur ni, aku pon tak reti juga. haha. aku just bagitahu awal2. aku kan low profile. *wink wink*
tapi , at least aku ada family background pasal bola tau. ayah aku, hero aku la . dia dulu pemain bola .
banyak juga gambar dia mase muda2 dulu *zaman agogo* tengah (ke sedang) main bola .
ayah aku pernah jadi goalkeeper , defender and many more la.
(sebenarnya nak cerita lebih2 tak tahu)


ni nak dijadikan cerita, *muka da serius ni * , aku ada la sorang kawan ni .
kawan dari sekolah rendah sampai la sekolah atas bukit sana. (sekolah menengah) .
dia ni perempuann , sama jantina dengan aku . *siap nak beritahu jantina*
dia ni BFF aku , masa kiteorang form 3, dia sangat addict dengan bola . time tu musim FIFA .
maka , hari2 lah aku dengar dia mengomel pasal bola. JERMAN la, PHILIPP LAHM la. adooiii. pening2.
dah la aku x tahu apa2 pasal bola time tu , ni nak kena dengar plak cerita pasal bola.
kawan punye hal , aku tebalkanlah telinga aku dok dengar apa yang dia bebel.
tapi still juga minat terhadap bola tu belom wujud dalam jantung aku.


Tahun ni pula ada FIFA , so aku determine la dalam diri aku yang aku nak try minat bola .
betul la kata orang , minat tu kene pupuk.
YES ! aku sekarang memang sanagt minat bola . sepanjang FIFA berlangsung , hari2 pergi tengok bola kat rumah makcik aku . anak2 makcik aku pula semua minat bola . and paling best diaorang sudi terangkan aku pasal bola ni . maklumlah , dalam tangan dengan poket aku *apa kene mengena poket*  kosong maklumat pasal bola . kira zero teruslah ilmu di dada pasal bola. sikit2 , ilmu tu aku dapat la. and aku da faham mostly tentang bola.


Kan member aku ni dulu selalu cerita pasal JERMAN , so aku nak la sangat tengok kuat sangat ke JERMAN  ni . sampai mamber aku ni selalu tak tidur malam.
dah la tahun tu kami nak PMR.
know what? aku pula da minat JERMAN . dorang main memang best . banyak skill , pemain pulak ramai yang hot2. sesuai tok cuci mata aku ni ha. haha . ala, gatal sikit jela . biarlah !
yang member aku selalu cerita tu philipp lahm , captain JERMAN. memang sangat bagus la dia. tak salah 
pilih dia jadi captain . sanagt cekap and selalu turun naik padang yang sangat luas hektarnya. haha.

 inilah philipp lahm



alright oya , aku sangat agree dengan kau . Lahm kau sangat comel.! haha
and pemain sangat licik la , aku tak deny .hihi 


.
tapi aku lagi tertarik dengan Mesut Ozil.
Ozil ni , fuhh . Lincah gila kat padang, kat mana2 mesti nampak dia dengan bola .haha.
dia pon power juga la . suka sangat tengok dia. comel juga .
cara dia gelecek bola , bawa bola . isk3. boleh nangis tengok. sangat cantik . betol la. tak tipu . kan tipu dosa.


ozil with the black one



MADRID, SPAIN - DECEMBER 04: Mesut Ozil of Real Madrid runs during the La Liga match between Real Madrid and Valencia at Estadio Santiago Bernabeu on December 4, 2010 in Madrid, Spain.



Real Madrid's Mesut Ozil from Germany, with shirt No.23, celebrates with his fellow teammate after scored against Real Zararagoza during their SpanishLa Liga soccer match at La Romareda stadium in Zaragoza northern, Spain Sunday Dec.12,2010.


Real Madrid's Cristiano Ronaldo (R) celebrates his goal with teammate Mesut Ozil during their Spanish first division soccer match against Valencia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, December 4, 2010.


ok da, cukup la gambar ozil. kalau nak lagi , search jela ye kat google.
kuasa ade di jari anda . haha .
tapi untuk club , abg ozil saya ni main untuk real madrid. 
nampak kan dia dengan ronaldo tengah peluk tu . jangan fikir lain. diaorang sama team la.
dorang hug sebab dapat gol.!
HURRAY!
Glückwunsch 
*tahniah dalam bahasa jerman*


tapi aku agak hampa la. aku ingat jerman dapat jadi juara FIFA . yela, lagi selangkah dorang dah nak ke final .
terkandas pulak , dapat no 3!
ok la , menang besar juga apa . ingat senang ke nak capai tahap tu. *tetibe emosi . biol*

  1. SPAIN
  2. NETHERLAND
  3. JERMAN

 oklah tu, top 3. !
apa2 pon , good luck untuk semua la pemain bola.
mostly yang aku minat.
aja aja fighting !!!!!

HIDUP JERMAN
STRIVE FOR YOUR GOAL!!!!!!

ini jela kot for now, got to go.
wasalam 
with love , farah. =)


No comments:

Post a Comment