i'm a price tags,,

Monday, January 31, 2011

Kau Takde Otak Kah? Kami Lemah .




OMG . Apakah ini? What the heck ?
Ni Metro dua hari lepas. Entah, lepas aku baca , I've got one instinct yang tak sedap tentang LELAKI .
Perlukah aku benci kepada kaum ini hanya kerana lepas baca artikel ni?


Salah kaum hawa juga kerana cinta butanya !
I wish , kalau satu hari nanti if i have found mine , dia takkan buat aku macam ini satu hari nanti. Kami lemah , kami dijadikan pun dari tulang rusuk kamu. 
Seharusnya kamu lindungi kami dan bukan menganiaya kami.

Please stop all this nonsense okay. Back to your mind.
Bear in mind that woman and man needs ones. Stop all this stuff. To all ladies, know your mr. right well or else you'll ends up like this.
Bukan aku nak salahkan semua lelaki. Jangan salah sangka pulak. Not all of you are like this typical. 




 See , we need one another rite?

 
 Love your ones well.
 1: 43 pm.
 
 

Sunday, January 30, 2011

Gila Sejuk . Saya di Malaysia atau di Seoul ?




Amek ni , sajak hujan aku bagi. Lagu2 panggil hujan ni dah tak main lagilah.
Kita kembali ke zaman SHAKESPEARE , main sajak2.
harhar.

Aku bersyukur kerana tanah Hang Tuah akhirnya hujan jugak.
Minggu lepas , kepanasan di Melaka sudah sampai ke tahap melampau.
Minggu ni , sejuk balik. ALHAMDULILLAH.
At least bila cuaca macam ni, aku tak adalah rasa nak ke Korea sangat.
Kalau musim panas , jiwa aku ni meronta-ronta nak pergi Korea.
Jimatlah duit parents aku nak bawak bercuti pergi Korea.
cettt , banyaklah kau Farahetika . Bangunlah kamu ! Korea konon !


Hari ini aku masak lauk yang aku sendiri tak makan. masak untuk anak2 ikan aku kat rumah nilah . Laku jugak lauk aku hari ini.
tahu tadi, aku jual je lauk tu, dapat fulus. !
banyak barang nak beli ni.
Baju , beg , shawl n many more. Itu semua memerlukan fulus yang banyak. Tunggu ibu aku , alamatnya , sem 6 natilah dapat.
AYAH ! Yess, my MR.RIGHT.
Nasib baik ayah balik rabu ni. Mata aku da nampak duit.


Nampaknya , aku kena betul2 beli hati , jantung , limpa ayah aku. hahaha
Jaga adab , tingkah laku comfirmlah dapat.
serious aku tak jahat.!
Maafkan eyka ayahanda. harhar. Janji tak buat lagi.


me and suzee


mia , farah , rehan.

enuff for this entry.
10:47pm


Thursday, January 27, 2011

Friday, January 21, 2011

memang mengemas ni bidang priority saya . APAKAH ?


adakah aku minat dengan menda2 ni?
apakah?
harhar .Gotong-royong la. Bangun punyalah awal pagi , tapi startnya pukul berapa pon aku tak pasti. Level aku yang bertuah ni dapatlah main cat2 pondok.
aku suka coz aku jarang buat2 kerja ini. biasalah , kerja2 berisiko tinggi ini kan kerja lelaki. berisiko apanya? of courselah risiko tangan kena cat . takpun baju. harhar. risiko berat tu.
anyway, enjoy la jugak tadi. mane taknya, da ramai2 boleh curi tulang ayam. kahkah. banyak rehat dari buat kerja. bagus apa tu. teladan yang boleh dibawa sampai ke tua.

the conclusion is, kolej aku dah tersangat bersih ya. takkan jumpa satu debu kering pun. habuk2 semua aku dah tanam dalam2. dah tak boleh gali lagi.
biarlah debu2 durjana itu bersemadi dengan aman.
R.I.P.
petang ini aku nak pergi main tennis !
first time ni. agak2 boleh ganti MARIA SHARAPOVA tak?
mesti boleh punya lah farahetika. 


i really miss u mom.

enuff for this entry.
2:39pm.

boleh tak sekali je bagi aku peluang tengok bola kat TUN MERAH?

SEDIH . 
Aku harap esok warga TUN MERAH bermurah hati untuk bagi aku peluang nak tengok bola dekat TV. Or else, terpaksalah aku melukut kat mana2 kolej lelaki nak tengok bola esok. harhar.
Tiap kali aku nak tengok , mesti ada je nak tengok drama melayu kita , CEREKARAMA. lemah betul.
uisshh, da sebulan aku tak tengok bola, rindu habis. 
Nak je aku balik esok tapi ada aktiviti kolej pulak. grrr.
Go TONI KROOS , BASTIAN SCHWEINSTEIGER , FRANK RIBERY , mostly 
THOMAS KRAFT.

I wish , aku ada bola JABULANI.
yela, roomate aku semua ada bear la, doraemon la. macam2. pelik aku tengok.
so , aku plan nak peluk bola la time tidur. harhar.
tak pasal2 , kerja aku bangun pagi kutip bola kat bawah katil.



THOMAS KRAFT


FRANK RIBERY


BASTIAN SCHWEINSTEIGER


TONI KROOS

ok dah,nati aku update lagi gambar.
got to go.
esok ade sukaneka aka gotong royong.harhar
12:35pm

Wednesday, January 19, 2011

entah, boring pulak hari2 buat benda yang sama as a student life.

kau tak boring ke hari2 buat benda yang sama?
aku tersangatlah bosan . nak mengeluh pun tak boleh juga. da beribu-ribu duit parents aku keluar hantar aku masuk estate ni. harhar. oklah ibu, eka janji akan teruskan perjuangan ni sampai ke garis hujung pangkal. cehh.
paling aku rasa tak best is, aku tak updated dengan latest news. so nak cerita apa2 kat orang pun macam orang cetek ilmu. nak beli newspaper , malas pulak nak keluar. siapa yang baik nak hulurkan surat khabar lama kat aku?
aku bersedia untuk membaca .
tengok BERITA HARIAN online pun macam tak lengkap je. entahlah.
mungkin aku yang silap bukak link kot tok berita harian online. harhar.

assignment da bergunung aku hamparkan. adooii. rencah2 assignment pon aku tak tahu aku letak mana. serious, aku sangat benci life aku buat masa sekarang.
macam kapal dah nak karam je aku tegok life aku sekarang. dulu cakap azam tahun baru nak study hard la tapi sampai sekarang , debu je ada.
shhhoohh kau debu. pergi la main jauh2 ye.
the sad part is, minggu depan semua subject nak quiz. dahlah minggu depan nak balik, minggu tu jugak semua nak buat quiz.
masuk anginlah otak aku nanti. *sigh*

hah, updating news satu2nya yang aku tahu is tahun ni aku akan menghadapi 3 sem serentak. means hujung tahun ini aku da semester 4 la. lagi cepat aku graduate. tapi, nak melalui tu , nak pengsan kejaplah. harhar.
tak mampulah aku nak fikir. time aku je macam perubahan nak buat.
tunggu la batch lepas2 aku ke hape ke.cehh. cakap macam ada jawatan besar aje kat negara ini.

2 minggu before ini , asyik hujan je. sekarang , kota lendu dah mula tunjukkan belang . panasnya tak terkata. kejap lagi kemarau la kot kat sini bak kata madam KULDIP. betullah puan, kata puan tu. saya percaya sekarang. harhar.
petang ini ade kelas dia, mungkin aku perlu cakap dengan dia yang kata2 dia tu da ade kebenarannya. 

i wonder, bilalah nak mula bukak buku. balik kelas, baring lepak tidur. baring lepak tidur . kata nak diet, mane dietnya? harhar.
aku tengah dietlah ni. sikit2, aku humble.malas nak kecoh2. cehh.
wahai buku, kau janganlah kecik hati atau kecik limpa dengan aku ye. nanti aku baca kau tau bila tiba masanya. maaf buku, mood aku masih mood honeymoon lagi la.nanti aku da tukar mood, i'll update you.terima kasih buke kerana faham aku. sayang kau.







ini jela for this entry.
papai. ^_^
12:55 pm.


Saturday, January 15, 2011

fringe rambut vs tak dapat tengok bola !


wi mary

setelah lame tak update my little bloogy. harhar. today, aku sangat happy gila tahap gaban la. one of azam aku tahun ni da tercapai. rambut macam di atas. 
credit untuk rehan dan mia merangkap roomate aku yang accompany aku.
sangat enjoy ! nak letak gambar baru tak boleh. harhar. sejak da addict korea ni, semua la nak macam korea. style rambut la , kulit la. aigoo.habis duit aku.
ade lagi 1 aku nak beli. ETUDE HOUSE. first cause aku sangat admire duta dia, LEE MINHO la.


itu LEE MIN HO saya

hari tu aku dah survey stuff2 dia, so on the way kumpul duit la ni nak beli stuff dia. yeay ! akan aku perjuangkan hak aku kali ni. haha. takde motif.


haa, da suke suke bercerita kan, ni part sedih pulak.
aku tak dapat nak tengok bayern munich lawan malam ni. uwaaaa.

serious aku sangat rindu nak tengok bola. sangat2! nak cepat2 cuti dapat tengok match bola kat rumah sambil anyam ketupat.nampaknye tengok result dorang jela aku mampu.


wasalam             11.12pm


Wednesday, January 5, 2011

Baru minggu pertama di UITM , muka aku da 3 kali jejak UNIT KESIHATAN.

should i start my entry today with a sigh??
memang harus !
adoi, malang bertimpa2 lagi. first day suzi sakit , semalam roomate aku sakit n hari bersejarah ni, aku pulak sakit. UK da macam rumah kedua aku kat UITM ni selain bilik aku . minggu ni je dah 3 kali aku ziarah doktor2 dengan nurse2 kat situ. aku sangat rindu mereka. merekalah kekasih gelap aku di sini. scandal? mestilah bila2 masaa boleh melawat. APE AKU KISAH. perit betul tekak aku ni ha. macam ada siput sedut main sedut2 kat  tekak aku ni. serious ni, tak main2.
air jangan cakaplah. 1 botol pon tak cukup nak lemaskan siput2 sedut degil ni ha. kang aku bagi clorox baru kau tahu kau salah pilih tekak nak sedut2 wahai siput. aku nak cepat sihat, nak belajar ! tahun baru, nak result lagi baik ! 
buat masa ni nasib baik belum study lagi. kalau tak, 1 ape aku takkan faham. 
maka membebel la lecturer tu sorang2. 
ni jela kot untuk entry ni. need a nap !


11.28AM

Monday, January 3, 2011

Hari pertama tak sempat tulis maka hari kedua baru aku update blog ,,,

ehem3. lame tak tulis blog ni. kekok tangan aku nak taip ni. padahal baru sehari tak update. ngehehe.
ok, buat masa ni, belum start blaja lagi, jadi aku pun heaven la lagi. honeymoon belom habis. enjoy2, rock n roll. haha
semalam 1 class je. BEL 260. ok, cam biasa la kena introduce diri. and time tu jugak pipi aku kejang. betol la orang kate, penyakit kalau nak datang tak kira tempat. memang sangat tak sesuai waktu kejang aku nak datang. ciss. nyah kau. aku taknak kau datang serang aku lagi. kalau tidak, dush3.! malu . dahlah first day tudung aku buat hal. cam hape je aku pakai. da macam orang jakun je.
taubat !

tadi cerita pasal semalam kan, ni kau nak cerita pasal hari ni pulak. pukul 6.30 pg bilik aku da terang benderang macam ade funfair siang.! aku dah la tido atas. semak mate aku tengok lampu menyala dengan terangnya.
 tape2, memandangkan mase tok sembahyang jadi aku tak kisah.
awal pagi da siap. macam semalam, group aku orang pertama sampai kuliah.
awal sem ni, aku kenalah tunjuk contoh.
di pertengahan dan akhir nanti?
akan keluarlah tanduk aku. haha.

enuff for this entry. nak bersedia untuk kelas sampai petang !


11.11 AM



Saturday, January 1, 2011

saya rasa sayalah orang paling awal sampai pg td. yeay ! budak baik sampai awal. !


UITM DI HATIKU . 
banner ni lah pagi tadi yang jadi penyantap mate aku bile da sampai lendu.
bukan nak kate ape , aku rase bile masuk je pintu UITM ni, macam kereta aku je yang lalu. kereta aku? kereta parents aku kan.haha.
8 pagi da muncul muka aku depan guard. ayah aku pulak sempat sembang2 dgn abang guard tercinta , almaklumlah, kat sini abang guard tu lah guardian aku. dia akan jage makan minum duit belanja aku kat sini. kalau duit aku da habis, aku akan paw die je. jengjeng.

Ibu aku hantar sampai depan bilik je. tak tolong kemas pon. ok fine, da masuk 2011 aku nak berdikari. aku berjaya kemas barang sendiri. 1 kejayaan buat aku. *give a round of applause tok aku*
sekarang ni aku damn tired . nak pergi ambil air kat telaga kolej lagi.hehe
dats all for today entry.


12.57 pm