i'm a price tags,,

Thursday, February 24, 2011

Hye assignment yang banyak, boleh saya tolong ?


assignment apa ye nak kena buat ?


kerja costing dengan marketing tu assignment tertunggak saya ke ha ?


oh a'ah . loading jap la . buat kat gedung ilmu uitm la . adoii panasnya nak menapak ! nak payung please .


okayy , saya da ready nak pergi .


hye assignment , saya kenal awak ke ?
boleh kurangkan kuantiti density kamu yang bertan-tan tu tak .?
please please . last request .

p/s : assignment , kau jangan bebankan benakkan beratkan otak aku boleh ?

enuff .
2:22 pm


HOME SWEET HOME

Should i start my post today with a sigh ?
Weyyyhh , aku sangat rindu rumah aku la . Lamenya tak balik . Kalau monyetmonyet belakang rumah rindu aku apetah lagi pintu pagar rumah aku ! harhar . Paling aku rindu family aku . waaaaaaaaaaaa .


Ini hero saya . sayang dia .

First thing aku nak buat bila sampai rumah nak hug ibu aku kuatkuat . Paling kuat . She is my strong point .


Tiny miny hero . 
Gambar kau banyak , gambar aku sikit . takpetakpe . Sebab lame tak jumpa kau , aku tak marah kau monopoli gambar aku . heee .


Ibu , eka rindu ibu . Nanti eka balik suapkan eka makan taw . 
Nak makan tomyam ! nyumnyumnyum .



Hey sis , long time no see . Rindu jugak nak main cakar-cakar dengan kau .
haha . Kau sakit haritu kan ? da sihat ?
Hope you are pink in health !


Kau pon aku rindu boy even kau selalu macam hape perangai .

All in all *macam essay pula * , family come first . Aku gembira aku having great family under one roof . Boyfriend atau family ?
Potong jari aku kalau aku pilih boyfriend .

  p/s : perasan tak semua images semua stick itam putih zaman p.ramlee ?
         sengaja buat . hitam putih itu shows memory . and this is my sweet               
         memory after all .
                                                  enuff after all .
                                                       7:21pm
                                                 

Monday, February 21, 2011

Macamane Nak Lalui Hari Seterusnya ? Berhenti Kejap Boleh ?

Hipokrit ? 
Ada orang kata memang perlu kadangkadang kita jadi hipokrit .
Aku berani bet yang out of 100 , mesti 99 tu hipokrit .
Yang sorang tu , credit to her or he lah . 
Masa membuatkan segalanya berubah . Aku sendiri rasa perubahan tu . 
Takpelahhh , jalan terbaik is keep my mouth shut jela . 




Sorry if this post buat manemane party terasa hati dengan aku .
The truth is , aku tengah mengalami mende tu . So , fair square la aku rasa .


Friday, February 18, 2011

Farah Prefer Offline and Mute .

Sorry . I think i have done a big mistakes . Recent , I keep make mistakes to a person who i call my guardian . But i'm not that strong to take step in apologizing her face to face . See how I am such a heartbreaker  .
One day you'll understand me . 

Frankly , i felt hearthurted now . Thinking bout my mom , erggh  ! I wish i could replace her in her state now. Tiring voice from her enuff for me to flushed up my tears . Can't story more bout her cause this will ends up a pathetic post . Four words here .
I Love You Ibu .


I miss old days to cry like a baby . 

enuff perhaps.
12.02am

Saturday, February 12, 2011

No Man Here Means I'm Free ^_^

Hati tengah kosong . Bila nak isi ?
Aku belum jumpa lagi the real one . Bunyi macam demand giler aku ni . Memang ponn. Takkan aku nak pilih yang macam sakai .
Choice leads to perfection . Itu je aku boleh cakap. Taknak la tangkap muat .


Jeles bila orang lain ada sendiri . Itu memang hakikat .
Good guy for good girl .
okayokay , sabar .



For time now , bring my heart away . 

12:10 pm.

Overnite With No Images To Display


First time overnight . harhar . 
Banyak gila experience aku gain sepanjang malam.
Okay , aku terpaksa admit yang ini first and last time aku akan overnight dengan membermember . Bubye korang .

Venue first nak pergi makan asam pedas dekat Kota Laksamana .
Okay , fine . Ikut jelah . nampak bergaya kedai tu dengan servis dia . Gila penuh orang nak bagitahu yang kedai tu kononnya sedap . 
Komen aku , CRAP !
Ade sapesape nak rasa otakotak rasa ketam? Korang dialualukan pergi situ.
First time rase otakotak rase ketam , kinda freak .

Order punya order , kuey teow aku sampai .
Bergumpal , keras , tak sedap.
Itu jela aku boleh describe.
Terbang 7.50 aku with no satisfaction. *boleh tahan lagi*

Movie selepas itu memang tak patut ditonton kami .
Malu , Tuhan saje yang tahu .

Venue venue lain pergi pantai jelah .
Paling best jumpa Pegawai Jaim Gila !
Ayat dia memang tak boleh blah . Pegawai jaim memang pakai baju cleaner kan? harhar . Aku suruh tunjukkan kad , taknak pulak . Si Bodoh .

Kalau melaka ni banyak venue nak pergi best jugak . Ni melaka macam takde pape je. MELAKA MAJU 2010 ? Belum sangat aku rasa .
Overnight kena tolak kereta atas pasir?
Part tu aku paling suka. grr .

Nothing yang sangat best yang aku nak share.


Sleepy bring me to death !


Admiring Ashton , but your acting makes me shy to myself .
Regretting , huh !

6:15 pm

Monday, February 7, 2011

Sedalamnya , saya malu letak gambar sorangsorang kat facebook . *fake tak* .Dekat blog pulak ?

Percaya tak aku suka budakbudak ?
Provenya aku ada gambar ini okayy . No more hesitation yang aku suka anakanak kecil atau tidakk . The answer is , AKU MASIH KELIRU. harhar






 Kecikkecik dah pandai jelir lidah QAYYUM ni . Akak eiyka dulu sopan je okayy . Pakai telekung je harihari . harhar . BTW , ni our next generation . Gene X . harhar



FROM LEFT : MIA , SELENDANG NEGRO , SUZEE
VENUE : TESCO CHENG
PURPOSE : TAKDE MOTIF PERGI SANE TAPI FULUS MULUS MELAYANG JUGAK.



LABEL : ROOMATE SAYANG
FROM CENTRE : NEW SPECKY , MIA BLURR , REHAN BISING .

okayyokayy , tamat untuk shoot mereka mereka ini.
Zon aku pulakk yerp .


Rehan kate gambar ni okayy . So , aku post lah . 



Ni dah terkoyak rabak rahsia aku .

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 p/s :Yes , i have lost . 
My mind is freak and undeniable.
Study , bila lagi ?

Enuff i think.
Byebye.

12:16 pm

Friday, February 4, 2011

Selamat Pulang Kalian Semua . . .

 3 days was the best part . Family gathering , KAU ADE ? ^_^
I've spent my day with this family.


Siti Rafiah's family.
Credit to bibik cause mudahkan kerja aku upload gambar kat pesbok je. harhar.


Da macam rumah orang kawin da rumah aku. Bersepah . Adoyaii. Sampah , kau pandaipandai mengesot pergi tong kau sendiri okayy .
Actually empat family gathered , gambar takde la pulak.
*will be uploaded soon*
Aku sempat promote blog aku kat mereka-mereka ini .
Tapi dorang kate kalau post takde pasal dorang , dorang taknak buka. Demand!





Okay aku nak ang pao ye Faiz pasal aku da penat edit edot gambar kau kasi cantekk.




Saya admire awak punye sumil Haziqah Diana =)


Thanks to Bibik yang banyak belikan kita souvenir kat overseas !
KAMSAHAMNIDA !


  
Credit to tyteukie.


Tanpa kamu , siapalah aku di dunia blog . harhar . GUMAO . ^_^

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


p/s : today is sunny day !

ok bye.
3:37pm

Wednesday, February 2, 2011

Anakanak Gadis , Ibu Saya Ajar KAn ...

Baru bangun tidur , jadi macammacam yang bermain kat fikiran aku sekarang .  kat otak aku ni .Petuapetua nenek moyang semua tengah loading kat kepalahotak aku ni.


Post ni actually aku tuju kat semua anak gadis kat wilayah aku ni , tapi bila fikir sampai benak otak aku ni , siapa-siapa pun boleh baca.
Ni aku teringat pesan ibu aku . 

Kalau kat sinki dapur rumah korang ada pinggan , cawan dengan kutleri yang kotor berminyak , mana korang prefer nak basuh dulu ?







Ahaks , da buat pilihan mane nak basuh dulu ?


Okay , ini dia tips tujuh keturunan aku nak bagi.
First basuhlah cawan dulu . Motif ?
Cawan kan bila kita minum kita lekapkan bibir kita kat situ , jadi kalau da berminyak , comfirm geligeli guli punya. 
Second , kutleri lah. Motif ?
Kutleri tak ade banyak minyak hinggap kat dia berbanding dekat pinggan.
Last but not least, *ayat omputih gratis konon*
barulah pinggan . Tanya lagi apa motif ?
Pinggan kan tempat kita letak lauk semua. So, banyaklah minyak. Basuh yang minyak tu last la sekali. Biar yang lain tak effect okay
Ok dah habis petua ini kali.  

Saya minat awak Oppa Jang Geun Suk.

Ok, bye.
10:55 pm

Tuesday, February 1, 2011

Jam , Kemana Kau Menghilang ?

Grr . Jam , mane kau pergi? Penat aku carilah .
Aku tak letak kau merata pon. Nape kau jalanjalan tinggalkan aku?
Kau tahu tak my day rasa tak complete tanpa adanya kau di tangan aku .
Aku harap kau jumpa jalan pulang okay.
Kau bukan murah . Mampuish aku kalau ibu aku dapat tahu hilang.
Come to mama soon okay.

 Actually , this is not the real one. Ala-ala macam nilah.
Jangan main jauhjauh okay. 
Frankly , this may drive me crazy . Da sehari suntuk aku cari.




p/s : kamu jumpa jalan pulang segera ya. I'm waiting .
                               2:07 pm

My Bored Bring me to Death !


Even baby ni pon tahu boring.
AKU??
Aku tak boleh tidur. Aku dah buat semua.
Ini pon dah.



Kiralah korang. Aku dah try. Tiap kali aku repeat kira , jumlah kambing ni mesti dah lain. FED UP ! Beranak ke kambing ni dalam gambar ?
No one knows.


Enuff for this entry.
Kena tidur jugak kelipkelip mata pon boleh sampai tidur.

1:41 am

Bubye kamu JANUARY. Hai Kamu , FEBRUARY !






Hai February , goodbye January.


Kami bukan skandal . Harhar.
Credit to Encik Hisyam pasal tak pandang camera. grrr.
Padahal , aku pon same.


p/s : again , post ni takde motif. 


5:50 pm