i'm a price tags,,

Sunday, April 24, 2011

Oh Pocot Mak Kau,,

Aku baru je balik lunch dengan member lama aku,Adrianna(bukan nama sebenar).
Aku kenal dia since aku baru pindah Malaysia,dari standard 5 sampai sekarang.
Percaya tak dari sekolah rendah sama kelas sampailah aku ends up kat UITM ni and still kami sama kelas.Nampak tak chemistry antara kami yang begitu kuat sampai bangunan KLCC pon tak mungkin seteguh friendship aku dan dia.Actually aku dan si Adrianna dah lama tak lunch sama,maka tadi aku pon ajaklah dia makan.Nasib baik dia belum makan kalau tak,sorang-sorang aku menapak kat kafe.Musim-musim exam ni susah betul nak dapat makanan mahupun basic needs,WATER.Since minggu lepas level aku asyiklah takde air.Ntah main hide and seek dengan siapa pon aku tak tahu.Kena catur barangkali.Nak mandi,terpaksa menebeng muka dekat level orang lain.Tumpang mandi ye jiran sebelah.

Menderita hidup bila air tak ada.Tulah kau,bila air ada membazir macam air untuk kau sorang je.Sekarang,air dah takde baru nak buat post baru pasal air.
Okay air,lepas ni saya janji tak gunakan awak dengan sesuka hati.Bila tengah sabun,saya tutup air.Bila nak rinse,baru buka,boleh kan?
Sambung story balik pasal member aku ni.Ngobrol punya ngobrol dia ada cakap yang orang aku admire ni suka orang lain.Oh God,apakah?Tersedak aku isi perut pon nak terkeluar.Patutlah jiwang sangat tulis status kat pesbuk.No wonder la.So,aku pun diamlah dan nak taknak terpaksa akur.He is not meant for me maybe.Alright,aku terima.Dalam hati aku pecah kaca pecah gelas sudah baca harap balas macam orang dulu-dulu bila bercinta,comel je kan?Kisah aku pulak tak secomel ibu aku masa bercinta.TAKDE KENA MENGENA.

Esok paper BEL.Nampak macam senang padahal untuk aku susahnya nak score paper tu and i dunnow why.Macam ada badi pulak.Simpang.Lepas ni aku studylah kalau rasa nak study.Time exam ni memang banyak syaitan musibat merayau-rayau nak cari mangsa.Salah satu mangsa tu akulah.Lagi nak exam lagi kuat pulak ngantuk padahal tidur dah terlebih cukup.Konon tidur petang biar malam fresh la nak study macam orang lain tapi aku punya ngantuk macam orang 56 jam 57 minit 58 saat tak tidur.NAUZUBILLAH.Maka aku pun ikutkan kehendak mata dengan tidur sampai tak bangun-bangun.Ingat lepas ni nak study marketing tapi ikut ramalan cuaca yang aku punya,waktu panas macam kat bumi Palestin ni macam tak masuk je kalau study marketing.Jalan terakhir blogging la apa lagi.

Now,aku rajin jadi stalker kat sorang blogger ni.First yang aku akan buat bila buka blog is tengok new post dia.He is kinda freak mind.Si polan ni punya post bapak slumber gila and kekadang aku boleh gelak baca postpost dia.Slumber tapi best.Aku kutip link blog dia time aku tengah google gambar.Bertemu jodohlah kami.Trylah bukak blog dia and mesti kau rasa nak band dia.harhar.


hi hayley.
Thanks for reading this post.

Friday, April 22, 2011

Suruh baca buku malas. Okay salah saya,maaf.

Habis sudah paper ctu,paper agama sem ni.So sekarang aku tinggal tunggu 4 paper menghadap aku.Just now was dissapointing,i feel like just wanna left the class.Aku pon tak tahu apa yang berlaku kat aku.Everything stuck in the bottom of my knee.Perhaps.Aku rasa nak menangis sekarang ni boleh pinjam bahu?Sobbing.Dengan flu yang tiba-tiba menyerang aku sangat distract aku time menulis.Pandang bawah sibuk dok meleleh kalau tak pandang bawah macam mane nak tulis.Mintak pula tisu kat lecturer, mahu dibagikan aku tisu roll toilet.Terkedu aku seketika sebab tak pernah dioffer tisu roll time flu,but thanks Akma sebab provide tissue untuk aku.Thankyou juga kepada si polan lecturer yang menghulurkan tisu walaupun hati aku menolak.Jangan salah faham,hati menolak bukan aku.

Sekali lagi sangkaan aku meleset sebab soalan tadi jauh tersasar dari apa yang aku jangkakan.Part esei memang whole tu aku ada baca tapi entah boleh stuck entah ada roadblock ke traffic jam ke kat otak aku ni.Finally,aku redha jela.Masa dua jam untuk penulis yang beriya macam aku ni definitely tak cukup.And what i say is yes,masa memang tak cukup maka aku pon hantar paper exam dengan adenya kawasan-kawasan lapang di booklet answer.aku saja kot tinggalkan kawasan lapang tok padang jarak padang tekukur.

Now aku dalam proses nak lenyapkan segala kekusutan yang termampat dalam otak aku ni tanpa izin.Kalau aku asyik dok fikir kang,mampuih effect paper paer lain nanti.I just need someone to talk to.Luckily i found two,they is mine forever.Thanks for the support ibu and qurratu.Me heart both of you till death.
Haritu one of my roomate tanya aku what i'm gonna be in my future.ENTAH kata aku tanpa berfikir panjang. I dunnow apa destiny aku lepas ni.Apa yang aku tahu sekarang i just go with the flow.This flow will lead me in my future wanna be.Perasan tak tiba-tiba post aku dah lari topik?lantaklah sebab maybe ni one of the way aku nak silentkan mood tension aku.This is my blog maka lantak aku nak merepek meraban masuk dalam jamban.

Now aku nak ngobrol pasal wishlist pulak.Nothing is impossible right?So,aku nak pasang langsir angan-angan aku.I wish to wear a braces,this is my wish since my school day. second,i wish to own a car. third, Canon DSLR. fourth,trying to fall in love in photography. Last but not least for this entry i want to have a princess dress for my wedding.Sorry macam weird tapi this is true for me. 
Thanks for reading this post.

Saturday, April 16, 2011

Please bless me GOD.

Assalamualaikum.

Seram dah sampai ke tulang sumsum. Hari ini dah 17/4/2011 . 23/4/2011 first paper aku dah start. Aku bukan main rilex lagi , sempat goyang-goyang kaki duduk atas buaian. Padahal ilmu di dada sekuman tong pon belum cukup . 
Bila aku tengok jadual final aku yang macam haprak tu, lagi scary. Yang buat aku tak senang duduk pasal jadual final aku bila i found that paper microeconomics and costing hari yang sama. Oh god .This may drive me insane. Nak prove ke, take this and buat sambal belacan.

23/4 CTU 151 9.00-11.00 AM B202
25/4 BEL 260 2.15-5.15 PM DEWAN BENDAHARA
29/4 ECO 162 8.30-11.30 AM DEWAN SYAHBANDAR
ACC 116 2.45-5.45 PM B111
1/5 MKT 243 2.15-5.15 PM DEWAN BENDAHARA

Aku pon takde idea macamane dorang buat jadual. Boleh pulak killer paper on the same day. Cehh aku, macam tak biasa pula time spm dulu. Alaa, biarlahh saja nak kepo kepo, jeles kah? I hope i can do my best shot for this final.iringan doa-doa dari para bloggers pon penting juga. Thankyou kepada 
merekamereka yang wish good luck kepada saya. ^_^
Petang ni aku nak kembali ke sarangku nun di kota London sana. Doakan pemergian dan kepulanganku dengan baik kawankawan.


Thanks for reading this tiny miny little post .

Tuesday, April 5, 2011

Addiction,

Assalamualaikum
Final around the corner, but what's on my freak mind  now is not books but CANON . I think i heart that camera . Seeing picture being snap was so cool+awesome. But something missing here. I'm  totally zero when it comes to camera. Camera picitpict Kodak tu dulu pernah la experience guna . Digital yang macam ini pon pernah guna juga .


Hari pun da bertambah-tambah, makin lama makin maju. Nak jumpa orang pakai camera digital macam ni pun da jarang. Dalam kampus aku ini apetah lagi. 5/20 yang guna camera ini. Yang lain? 


Currently, ramai yang pilih camera macam ni. Frankly as i say , nama camera ni pon aku tak tahu apa but i know my desire high on this stuff .Kalau kat kampus aku ni , mostly masscommers dengan student art and design la yang selalu kehulu kehilir keminggir bawak ma'elah ni. Gantung kat leher , serious cool gila. Starting aku suka tengok camera ni haritu , time dinner blok aku namely TUN MERAH . Adelah minah ni , snap gambar dengan penuh lenggoknya, maka aku pon cair , But not on her , but on her tools .


Lens yang baik menjamin mutu gambar yang baik. Ada kata kalau guna lens okay , gambar yang kita capture dah tak payah edit dah . PERFECT. Aku pernah try jugak beberapa kali try capture gambar guna camera desire aku ni. Bukanlah kata yang aku ni kuno langsung tak pernah snap-snap gambar guna camera ni.
So,nampaknya aku dah kena tanam duit balik. Selama ni sibuk menggali duit , so sekarang kena tanam balik. Nak cari baja lagi. Adoii. Aku budget aku nak tongtong dengan parents aku lah. Itu pun kalau mereka mereka ini mahu tong duit sama aku. Kalau tidakk, aku takut aku meroyan je . So, please jangan hampakan saya . Saya perlukan belaian kasih sayang. kahkah. Wait a minute, seems i'm zero for this case i need to find one that can taught me in this cause i really need a lesson on this. Hope there will be one who can lend hands to me. thankyou.


new wishlist : kak canon

Sunday, April 3, 2011

Overnight di Ayer Keroh Tamat .

Free.
Starting from thursday night till sunday night , event non-stop.
Hari ni baru aku berkesempatan nak tengok dunia . yeahh .
Firstly , i wanna story morry pasal dinner d'bankers.
Konon budget la nak datang lambat sikit cause naik kereta , tapi hamek kau , sampai sana tak ada seat .
Nak tak nak terpaksa duduk jauh jauh dengan sahabat mandai aku .
Seriously , A'FAMOSA resort tu sangat grand . Eksklusif .
Kata pon dinner , mesti fokus kat food dia . Usahlah cerita panjang , yang penting servis terbaik. Julung jalang kali makan macam tu seyh . Seriously i enjoy myself well . Makan sambil tengok juniorjunior aku wat show , rasa cam anak raja pulakk. Quite okayy lah dorang punya show , tapi aku rasa banyak yang perlu diupgrade lagi . harhar .


Dean plague n certificate .


Ini mak andam for that night , puteri .


akmar , mickey mouse on that night



zombie . OTAKK !


LABEL : farah , akmar , piqa , rehan
     saya sorang single .



tira , the photosnapper .


sya , ratu kebaya .


ex class rep .


piqa mia n me . why am i lookong so fierce ?


faiz , budget .


this is them who i call classmate .

thanks tira for the copyright picture . harhar .
i love having dinner if this continues .