i'm a price tags,,

Tuesday, May 3, 2011

Misteri?Tak Misteri Mana Pun.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah,final exam sem 2 dah habis.Beres sudah kerja-kerja tertunggak aku semester 2 ni.Byebye semester 2,most welcome to semester 3.3 sem dah?macam tak percaya kan?Masa merangkak ke berlari ni.Aku pon tak dapat nak agak.Marathon kali.Nak dijadikan cerita,aku actually dah lama tak online maka dah lama la jugak tak berblogging ni.Why?Dengan ini aku nak rasmikan tirai cerita yang aku nak share dengan korang.Tak tahulah dah kenapa dengan sem ni bila tengah final exam,macam-macam dugaan yang aku and kengkawan terpaksa hadap.Firstly,pasal kes pukau.Pukau macamane?Dengar cerita ada certain geng-geng ni mengamalkan ilmu pukau.Dorang ni guna pukau pasal nak curi laptop,handphone and purse.Dalam satu hari,banyaklah jugak laptop hilang.And know what?All this happen waktu tengah malam and petang pun ada jugak.Pelik tapi benar.Pukau 1 hal,lagi 1 hal kes rogol pulak.Adoii,anak dara mana tak takut bila heboh menda-menda macam ni.Darah aku punya berderau.Mulalah lepas tu masing-masing call parents.Minta tips la untuk pelindung.Macam-macam teori keluar sampai teori Islam datang ke Tanah Melayu pon termasuk sekali.

Malam tu aku and another 2 roomate tidur together kat bawah.Teori-meori yang diterangkan semua kami patuhi macam lembu dicucuk hidung.Mulalah tidur bersepah,pakai baju terbaliklah and many more.Sebelum tidur macam-macam selawat bermain di bibir.Setiap 1 jam bangun untuk pastikan semua dalam keadaan selamat.Amin,kami selamat 1 malam tu and juga malam-malam seterusnya.Terima kasih Tuhan.Tanpa lengah esok pagi ibu tercinta aku pun datang,katenya nak selamatkan laptop.Laptop diberi dari tangan pemilik ke tangan pembeli asal.Interval.Ceh,macam cerita hindustan kuch kuch hota hai la pulak.Misteri belum habis lagi,dah nak kuch kuch hota hai pulak.
Beberapa malam lagi nak habis final,isu orang minyak atau kami kenali sebagai OM pulak timbul.Entah timbul dari mana?kesasihannya begitu diragui.Wallahuwaalam.At last,aku and kengkawan berjaya habiskan sisa-sisa malam yang menyeramkan kat kampus.Selamat sudah aku di rumah.Home sweet home.





 .mia and me.

Sorry aku taknak bercakap pasal paper final cause it's too scary for me.
Macam nightmare pon ada.Tapi alhamdulillah,everything over.I hope to have a result that can make me smile.




No comments:

Post a Comment