i'm a price tags,,

Sunday, December 16, 2012

SEMESTER 6

Assalamualaikum

Selamat malam. Dah pukul 1.00am. Actually FE tak plan pun nak update blog malam ni. Entah kenapa dah penat baca blog orang so jari ni gatal pulak nak menaip. Kalau ikutkan hari ni dah masuk the third week for sem 6 ni. Semester 6 ni means semester akhir for diploma student. Ye, FE baru diploma. Bakal diploma holder. Degree insyaAllah tahun depan. Nak cepat kerja nak cepat kerja!

Okay memang betul FE memang tak sabar nak kerja. Passion nak belajar memang tinggi tapi passion nak pegang duit sendiri lagi tinggi. It just that kalau dah kerja, bukan tak boleh belajar right? Knowledge is everywhere i suppose. So FE plan dah habis dip ni nak kerja dulu for about 4 month then sambung degree. Degree for 2 years and then kena kerja dengan government for 3 years tak silap, since FE dapat biasiswa dari JPA, so kenalah kerja dengan government dulu baru boleh kerja kat whatsoever. Tapi kalau dapat serap dalam government pun okay jugak. Ada jaminan masa tua nanti. Nak buat loan pun senang. Ni kira future planning FE la.

Dah semester akhir ni pastinya banyak mulut yang akan tanya nanti degree nak sambung apa. InsyaAllah FE bercadang nak sambung dalam Islamic Banking. Kenapa Islamic Banking? Sebab... entah FE minat and that interest on Islamic Banking, FE dah cultivate dalam otak sejak semester lepas. So far sampai sekarang Islamic Banking masih menjadi pilihan yang paling core la. Actually memang ada yang inspired FE untuk continue dalam kos ni. So jangan cakap FE nak ambil Islamic Banking sebab market sekarang pulak. That was so not true.

Kadang-kadang bila renung dekat tepi tingkap time petang sambil tengok air hujan turun dekat Lendu, rasa macam jauh je lagi journey nak go through. Ye memang jauh dan sangat memakan masa. As said, kita hanya mampu merancang dan Tuhan yang menentukan. Segalanya telah tertulis, so just let me go with the flow.

Dan bila dah semester akhir ni, pastinya time nak hujung nanti akan rasa kehilangan. Kehilangan apa? Of course segala kenangan dekat sini and especially kawan-kawan. Yes, friends. FE banyak belajar erti kawan dekat sini. Banyak sangat untuk diabadikan menjadi kenangan manis dan pahit. But actually, kawan juga ajar FE erti hidup yang sebenar untuk melangkah lebih jauh dalam hidup. And i hope i'm strong enough to face all obstacles in future. 
FE boleh cakap yang FE takdelah banyak kawan dekat sini, since FE ni tak reti sangat nak mix around. Kurang bersosial katanya.Whatever.

Alright, FE rasa sampai sini jela post untuk malam ni. Till then..

xoxo,
FE

Sunday, October 28, 2012

Mendung

Assalamualaikum

Lamanya tak update blog and it feels like fresh anew. Well i reckon that no one pun yang waiting for my new entry. I'm not that hot nor famous. I'm just living my modest life. Okay ayat tak boleh blahh. *sipp dengan siapa yang agree*.

Okay so this time FE punya tajuk is mendung. But why the hell is 'mendung'?
Bcs it really reflects apa yang FE rasa sekarang ni. FE always cried silently. She treat FE macam sampah. Ada je salah yang nak dicari and then she start membebel like never meet ends. 

Sumpah FE rasa so distance dengan dia. Our relationship dah tak macam dulu. 
Kalau dulu FE boleh share everything dengan dia but not now anymore. FE ingat bila dah cuti sem dapat spent time dengan dia and the rest family members tapi jangkaan sangat meleset.

Idk what goes wrong with her. Dari hari FE balik rumah, FE belum nampak pun dia senyum lagi. How bitter is that. Even kitorang keluar makan dengan sibs yang lain pun dia nak marah. If there is anything wrong, do tell me. Pls don't just keep it alone. I am always here for you.

I will always love you, umi.

Thursday, September 13, 2012

Me getting annoyed.

Unstable mode in on. 
Please la awak, don't get yourself always right.
Sikit sikit nak update status.
So sekarang sape yang heboh? 
Kecoh gila.

Saturday, June 2, 2012

First DIY meet succeess

Assalamualaikum

Hai, a simple post here for this entry. Yesterday i made my first DIY called Mod Pillow and know what? It turned to be real succcess. Thanks to my awesome jane for the help. We made it together and have real fun. Wanna see? Here.
MOD PILLOW


We get inspired by this a beautiful mess. You also can have yours. Well, art and craft seems to be a perfection for a plain life. 

xoxo 
3.45pm
6/2/2012

Thursday, May 31, 2012

No Purpose

Assalamualaikum

Well, warm hi here. Lamanya rasa tak meng-update blog ni. But please don't misunderstood. I didn't do it on purpose. It just that TIME is not allowing. Budget macam ramai baca blog aku ohh puhhlezz. But before anything sense wrong, i nak tukar nama. FE. I will called myself FE. Cool rite? Cool pe FE, i  think. Muktamad. FarahEtika. 

Actually FE tengah semester break. Tengah yang dah nak berpenghujung dalam masa seminggu lagi. Sem depan FE dah nak kena duduk rumah sewa and you know laa kalau nak duduk rumah sewa, banyak jugak new things nak kena beli.Silakan terbang duit tapi dalam hati menangis. 

But during my semester break this time FE rasa many feelings. Happy bila both  license kereta dengan motor dah lepas. FE went through alot time nak ambil lesen ni. But it doesn't seem to be a big problem since FE dah make it. Alhamdullillah ya Allah. Million thanks too for my instructor, Kak Yati comel. Ye memang dia comel even anak dah beratur panjang.

But the worse pasal this semester break, FE tak dapat jumpa mereka mereka seperti yang di-plankan. FE plan nak naik penang pun tak jadi. Pergi Kota Tinggi pun tak jadi. Sebab FE kena infection kat telinga. The pain couldn't be describe by words. FE shared my pain dengan oya, only she knows bcs oya kate dia pun pernah kena. Dear friends, if you are reading this, FE would like to say so so sorry bcs tak dapat pergi. You must know that FE was excited enuff for this. But then, plan Allah lagi hebat than ours. How kerdil we are.

Lupa lupa, FE dah potong rambut. New sem new hair cut haha loljk. Boleh jimat sikit syampu kalau tak duit syampu sebulan boleh pengsan. Okayy ape lagi nak share? Haa, FE nak announce yang FE big fan of Running Man. Dulu FE cakap yang Rm ni macam boring. At last hamekkaw berejam depan lappy pun tak perasan. It makes my day and soo what?? 
Kwangsoo oh kwangsoo why you so comel??
Boom Shakalaka Boom Shakalaka Boom Shakalaka


xoxo,
10.16 pm
5/31/2012