i'm a price tags,,

Sunday, December 16, 2012

SEMESTER 6

Assalamualaikum

Selamat malam. Dah pukul 1.00am. Actually FE tak plan pun nak update blog malam ni. Entah kenapa dah penat baca blog orang so jari ni gatal pulak nak menaip. Kalau ikutkan hari ni dah masuk the third week for sem 6 ni. Semester 6 ni means semester akhir for diploma student. Ye, FE baru diploma. Bakal diploma holder. Degree insyaAllah tahun depan. Nak cepat kerja nak cepat kerja!

Okay memang betul FE memang tak sabar nak kerja. Passion nak belajar memang tinggi tapi passion nak pegang duit sendiri lagi tinggi. It just that kalau dah kerja, bukan tak boleh belajar right? Knowledge is everywhere i suppose. So FE plan dah habis dip ni nak kerja dulu for about 4 month then sambung degree. Degree for 2 years and then kena kerja dengan government for 3 years tak silap, since FE dapat biasiswa dari JPA, so kenalah kerja dengan government dulu baru boleh kerja kat whatsoever. Tapi kalau dapat serap dalam government pun okay jugak. Ada jaminan masa tua nanti. Nak buat loan pun senang. Ni kira future planning FE la.

Dah semester akhir ni pastinya banyak mulut yang akan tanya nanti degree nak sambung apa. InsyaAllah FE bercadang nak sambung dalam Islamic Banking. Kenapa Islamic Banking? Sebab... entah FE minat and that interest on Islamic Banking, FE dah cultivate dalam otak sejak semester lepas. So far sampai sekarang Islamic Banking masih menjadi pilihan yang paling core la. Actually memang ada yang inspired FE untuk continue dalam kos ni. So jangan cakap FE nak ambil Islamic Banking sebab market sekarang pulak. That was so not true.

Kadang-kadang bila renung dekat tepi tingkap time petang sambil tengok air hujan turun dekat Lendu, rasa macam jauh je lagi journey nak go through. Ye memang jauh dan sangat memakan masa. As said, kita hanya mampu merancang dan Tuhan yang menentukan. Segalanya telah tertulis, so just let me go with the flow.

Dan bila dah semester akhir ni, pastinya time nak hujung nanti akan rasa kehilangan. Kehilangan apa? Of course segala kenangan dekat sini and especially kawan-kawan. Yes, friends. FE banyak belajar erti kawan dekat sini. Banyak sangat untuk diabadikan menjadi kenangan manis dan pahit. But actually, kawan juga ajar FE erti hidup yang sebenar untuk melangkah lebih jauh dalam hidup. And i hope i'm strong enough to face all obstacles in future. 
FE boleh cakap yang FE takdelah banyak kawan dekat sini, since FE ni tak reti sangat nak mix around. Kurang bersosial katanya.Whatever.

Alright, FE rasa sampai sini jela post untuk malam ni. Till then..

xoxo,
FE